De kracht van Floramyco

Het Floradakconcept bestaat uit het uitzaaien van sedumscheuten hetgeen bij voorkeur gebeurt in de voortijd en in het najaar. Aan dit systeem wordt het product ‘OH-Extensivkräuter Myco – mit Mycorrhiza und Haftkleber’ toegevoegd (onze Floramyco). Het is een Zwitsers fabrikaat en wordt gebruikt bij diverse toepassingen waar het ontkiemen van zaden en groeiomstandigheden zeer moeilijk is. Voorbeelden zijn de aanleg van skipistes, aanleg van groen na ontbossing zoals in Zuid-Amerika, golfterreinen in woestijngebieden, enz.

De samenstelling bestaat uit: sedumzaden, droogteresistente bloemen en kruiden met toevoeging van voedingselementen, ontkiemer, inoculatiemiddel met mycorrhizale schimmels en organische kleefstof.

Wat is Mycorrhiza en wat doet het?

Het is een inoculatiemiddel (entingsmiddel) met schimmels. Een wortelschimmel die de plantenwortel infecteert en in een symbiose leeft met de plant (gunstige samenwerking met voordeel voor beide partijen). Mycorrhiza verhindert infectie met andere (wel schadelijke) schimmels en breidt het wortelstelsel uit. Het wortelgestel kan zo 5 tot 100 keer vergroten. Hierdoor neemt het meer water en meer voedingstoffen op.

Wat zijn de extra voordelen van het gebruik van dit product voor ons Floradaksysteem?

– een langere periode tot mogelijkheid van zaaien tegenover sedumscheuten
– sneller groen
– grotere verscheidenheid van begroening
– sterkere begroening, beplanting
– geen meststoffen nodig
– zeer gemakkelijk aan te wenden bij hellende daken
– zeer gemakkelijk aan te wenden bij hoge gebouwen, kustgebieden en windrijke zones
– mogelijkheid van inzaaien met geringe dikte van substraat = lager gewicht
– variaties in het uitzicht van het dakoppervlak zijn mogelijk door “eilandjes” van dikker substraat aan te brengen

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!